27.01.2012. 09,00 TEHNIČKA INTERVENCIJA

I.G.KOVAČIĆA 2 – OSIJEK

Skidanje prstena sa natečenog prsta

Učenica zbog tuđeg prstena umalo ostala bez prsta

Naizgled bezazlena razmjena nakita među učenicima OŠ Grigora Viteza nedavno je zahvaljujući jedino pribranosti ravnateljice Ljiljane Mance prošla bez većih posljedica. Jednoj je učenici, naime, nakon što je zamijenila prstenje s prijateljicom počeo oticati prst, a problem su ubrzo stručno riješili djelatnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe kamo su se ravnateljica i učenica uputile.

“Taj je prsten bio od mekog materijala i vatrogasac je doslovce za minutu skinuo prsten s ruke djevojke. Bila je malo uplašena, što nije ni čudo, no toliko su se dečki izvježbali u skidanju prstenja da im to više ne pravi nikakav problem. Otkako smo ljetos dobili poseban alat, skinuli smo desetak prstena”, pojasnio je zapovjednik Boris Banjan.

Kaže kako već i Hitna pomoć osobe koje se jave zbog takvog problema upućuje vatrogascima. Ravnateljica je također bila vrlo zadovoljna brzinom i spretnošću vatrogasaca, no za razliku od vjenčanog prstenja koje puno češće prouzrokuje oticanje prstiju, ovakva igra svakako je upozorenje da učenici vode računa, ako već razmjenjuju nakit, o njegovoj veličini.

Izvor: M.Mihelić Glas Slavonije

Važni brojevi
  • 192Policija
  • 193Vatrogasci
  • 194Hitna pomoć
  • 112DUZS
Vremenska prognoza
03/07/2020, 11:51
 

Mogući pljuskovi
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 94%
Brzina vjetra: 4 m/s ZSZ
Izlazak sunca: 05:02
Zalazak sunca: 20:37
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Servis i prodaja PP aparata