Dislocirana postrojba

Zbog opasnosti od infekcije koronavirusom, dio osječkih vatrogasaca dislociran

“Ovom mjerom formirali smo rezervni tim, vozila i opremu jer sigurnost naših sugrađanki i sugrađana ne smije niti u jednom trenutku biti ugrožena”, naglasila je dogradonačelnica Gamoš

U skladu sa strogom mjerom socijalnog distanciranja, Grad Osijek izdao je nalog Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Osijeka za dislociranjem dijela svojih snaga kako bi se zaštitila cijela postrojba u slučaju zaraze.

 

Tim povodom, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš obišla je danas vatrogasnu postrojbu i priopćila kako je Grad odgovoran za pružanje sigurnosti građankama i građanima Osijeka 24 sata na dan, ali je ujedno odgovoran i za sigurnost operativnih vatrogasaca.

“Ne smijemo dopustiti da u slučaju infekcije virusom unutar same postrojbe dođe do mogućnosti izolacije svih 90 profesionalnih vatrogasaca. Ovom mjerom formirali smo rezervni tim, vozila i opremu jer sigurnost naših sugrađanki i sugrađana ne smije niti u jednom trenutku biti ugrožena”, naglasila je Gamoš.

Zapovjednik Pero Čeman izvijestio je kako je JPVP Grada Osijeka u svezi s epidemijom koronavirusa poduzela sve mjere zaštite, što znači da su zatvorili sve ulaze za vanjske subjekte, te da se ulazi samo na glavni ulaz gdje se obavlja dezinfekcija ruku i obuće, dok su dio postrojbe premjestili u Retfalu.

 

“Ekipe smo podijelili u dva tima, odnosno izmjestili jedan dio postrojbe, s obzirom na to da u postrojbi radi 90 operativnih vatrogasaca koji pružaju sigurnost i zaštitu građanima Osijeka. Bilo bi jako opasno kada bi virus ušao u postrojbu, nastala bi kompletna blokada vatrogasne postrojbe. Zato smo dio postrojbe, opreme i vozila izmjestili u Retfalu, i oni rade neovisno o postrojbi koja radi ovdje. Na taj način u slučaju zaraze sprječavamo da se zaraza proširi među vatrogascima”, rekao je Čeman, te pojasnio kako su u proteklom razdoblju epidemije imali manji broj intervencija.

“Prilikom svake intervencije prvo ispitujemo situaciju, a potom joj pristupamo strogo pridržavajući se sigurnosnih mjera Stožera. Nakon intervencije jednokratna zaštitna oprema se odbacuje na primjeren način, a potpuna zaštitna oprema dekontaminira se, suši i vraća u vozilo za daljnju uporabu”, kazao je Čeman.

Izvor:sib.hr

Važni brojevi
  • 192Policija
  • 193Vatrogasci
  • 194Hitna pomoć
  • 112DUZS
Vremenska prognoza
12/08/2020, 14:26
 

Uglavnom sunčano
30°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 53%
Brzina vjetra: 2 m/s SSZ
Izlazak sunca: 05:43
Zalazak sunca: 19:57
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Servis i prodaja PP aparata