Požar u Dubrovačkoj 58 u Osijeku

Vatra progutala krov nad tri dvorišna stana

Još jednu veću požarnu intervenciju imali su profesionalni osječki vatrogasci. Ovaj put vatra je izbila u petak rano ujutro u širem središtu Osijeka i uništila je krovište na tri dvorišna stana. Šteta je velika, a ozlijeđenih, srećom, nije bilo.

Požar je, stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, izbio oko 4.40 sati u dvorišnoj zgradi u Dubrovačkoj 58 u Osijeku, u kojoj se nalaze tri stana u vlasništvu 65-godišnjakinje, 73-godišnjaka i 57-godišnjaka. Preko županijskog centra 112 obaviješteni su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka.

Operativno dežurstvo JPVP-a Grada Osijeka u 4.49 sati dobilo je dojavu da gori kuća. Na intervenciju su upućena dva vatrogasna vozila i 10 vatrogasaca koji su na požarište stigli za šest minuta, u 4.55 sati – doznajemo od Pere Čemana, zapovjednika JPVP-a Osijek. Vatrogasci su zatekli požar kuće 14 x 6 metara s tri stana u razbuktaloj fazi. Krovište kuće bilo je potpuno u plamenu, kao i jedan stan.

– Kako se radi o štukaturi koja se urušila i zahvatila jedan od stanova, odmah smo krenuli s gašenjem unutarnjom navalom, a preostala smo dva stana lokalizirali i štitili kako se požar ne bi proširio. Brzom intervencijom spriječeno je daljnje širenje požara i na druge objekte u neposrednoj blizini opožarenog objekta – rekao je zapovjednik JPVP-a Osijek. Dok su vatrogasna vozila jurila prema Dubrovačkoj ulici, poslan je poziv i djelatnicima HEP-a da isključe struju kako bi vatrogasci mogli vodom gasiti požar. Ujedno su podignuti vatrogasci DVD-a Osijek Gornji grad koji su s autocisternom došli oko 6 sati. Kada su se vatrogasci JPVP-a Osijek uvjerili da je požar potpuno ugašen, na zgarištu je ostao DVD Osijek – Gornji grad kako bi osigurao mjesto požara.

Šteta nastala u požaru je velika. Vatra je uništila krovište nad sva tri stana, a jedan stan je posve izgorio. U druga dva stana oštećeni su stropovi. Kolika je visina materijlne štete te što je uzrok požara doznat će se po okončanju očevida protupožarnog inspektora.

SREĆOM, NITKO NIJE OZLIJEĐEN

Vatrogasci JPVP-a Osijek odmah su dobili informaciju kada su stigli u dvorište Dubrovačke 58 da nema ozlijeđenih osoba i da se nitko ne nalazi u opožarenoj zgradi. Stanari dva stana na vrijeme su istrčali u dvorište, dok u trećem stanu nikoga nije bilo. Nekolicina njih, ogrnuta dekama jer je jutarnja temperatura bila ispod ništice, sa suzama u očima gledala je napore vatrogasaca da ugase vatru nad njihovom imovinom.

očevid

JOŠ SE NE ZNA ŠTO JE UZROK POŽARA

Izvor:Glas Slavonije

Važni brojevi
  • 192Policija
  • 193Vatrogasci
  • 194Hitna pomoć
  • 112DUZS
Vremenska prognoza
Osijek
22/03/2019, 04:58
Djelimično oblačno
Djelimično oblačno
1°C

Prosječna temp.: 0°C
Tlak: 1030 mb
Vlažnost zraka: 92%
Brzina vjetra: 1 m/s IJI
Izlazak sunca: 05:45
Zalazak sunca: 18:00

Pratite nas na društvenim mrežama

Servis i prodaja PP aparata