Viziri za vatrogasce

DONACIJE I ZAHVALE GRADU OSIJEKU I JPVP-U
Skripta donirala vizire vatrogascima
 
Kako bi rad na terenu vatrogascima bio što sigurniji, tvrtka Skripta d.o.o. Stožeru civilne zaštite Grada Osijeka donirala je stotinu zaštitnih vizira, a Stožer ih je potom uručio JPVP-u Grada Osijeka.

U ime Stožera vlasnicima Skripte, Daliboru Pospišilu i Saši Ostojiću, zahvalio je dogradonačelnik Boris Piližota ocijenivši da solidarnost u velikoj mjeri pridonosi borbi protiv koronavirusa na području Osijeka. Donirane je vizire Stožer prepustio vatrogascima, na čemu je itekako zahvalan zapovjednik osječkog JPVP-a Pero Čeman.

– Nismo išli prema Stožeru sa zahtjevom za bilo kakvom opremom, s obzirom na nestašicu opreme, odnosno maski, jer smo našu jednokratnu zaštitnu opremu imali još od pandemije ptičje gripe. Viziri će biti podijeljeni vatrogascima u postrojbi prilikom odlaska na intervencije – zaključio je Čeman dodajući da ovo vrijeme s manje intervencija vatrogasci koriste za svakodnevne tjelesne pripreme, predavanja i uvježbavanja aktivnosti. Manje je prometa, dodaje Čeman, a i građani su u kućama, pa je i broj intervencija u znatnom padu.

Dodajmo tome da je JPVP Grada Osijeka dobio i zahvalu zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića u vezi s nedavnim ustupanjem autoljestava za sanaciju nakon potresa.

– Zahvalio je Gradu i našoj postrojbi preko Hrvatske vatrogasne zajednice i glavnog vatrogasnog zapovjednika na velikodušnoj pomoći i solidarnosti na saniranju šteta od potresa – dodao je Čeman.
Izvor:Glas Slavonije

Važni brojevi
  • 192Policija
  • 193Vatrogasci
  • 194Hitna pomoć
  • 112DUZS
Vremenska prognoza
12/08/2020, 14:02
 

Sunčano
29°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 55%
Brzina vjetra: 2 m/s SZ
Izlazak sunca: 05:43
Zalazak sunca: 19:57
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Servis i prodaja PP aparata