Završena humanitarna biciklijada 2013.

Udruga obitelji djece s autizmom “DAR” iz Osijekaje u nedjelju, 7. travnja 2013. godine, organizirala humanitarnu biciklijadu povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

U biciklijadi su sudjelovala djeca s poremećajima iz autističnog spektra, njihovi roditelji, članovi Udruge “DAR” te sugrađani i udruge koje podržavaju ovu njihovu akciju, među kojima i Udruga Pobjede sa više pari Azilskih šapica koje su veselo pratile povorku nekoliko kilometara.

S obzirom na loše vremenske uvjete, nije se odazvao velik broj građana, a biciklijada je podijeljena na dvije rute. Oni malo slabije kondicije odvozili su rutu od Gornjega do Donjeg grada i natrag dok su oni izdržljiviji, među kojima je bilo i nekoliko dječjih biciklića, vozili do Kopačkog rita gdje ih je uprava sve nagradila edukativnom vožnjom brodom.

JPVP Osijek pomogla je u organizaciji te biciklistima pri dolasku ponudila okrijepu u sedvičima i sokovima. Pri dijeljenju slatkiša pomogle su dvije najmlađe samostalne biciklistice.

Bez obzira na nisku temperaturu i crvene noseve, svi su se u Osijek vratili veselog raspoloženja uz pozdrav organizatorima: “Do viđenja na sljedećoj biciklijadi!”

Izvor:BikeMyDay-Tatjana Ivegeš

Važni brojevi
  • 192Policija
  • 193Vatrogasci
  • 194Hitna pomoć
  • 112DUZS
Vremenska prognoza
Osijek
19/09/2019, 06:50
Uglavnom oblačno
Uglavnom oblačno
11°C

Prosječna temp.: 11°C
Tlak: 1020 mb
Vlažnost zraka: 93%
Brzina vjetra: 0 m/s SZ
Izlazak sunca: 06:28
Zalazak sunca: 18:49

Pratite nas na društvenim mrežama

Servis i prodaja PP aparata