“Eksplozija” bačvi s acetilenom u Bizovcu

BIZOVAC – Četiri su osobe poginule nakon eksplozije acetilena, a nekolicina je bila ozlijeđena zbog siline eksplozije koja je opasne tvari odbacila u jezero!

Srećom, riječ je samo o scenariju opsežne terenske vježbe zaštite i spašavanja “Bizovac 2013” koja se održala u industrijskoj zoni Bizovac u subotu (30. studenoga) u 10 sati.

Kako bi se uvježbalo i podiglo razinu osposobljenosti operativnih snaga zaštite i spašavanja, vježba je okupila brojne timove – Državnu upravu za zaštitu i spašavanje, PU osječko-baranjsku, JVP Grada Osijeka,JVP Grada Belog Manastira, Zavod za hitnu medicinu, DVD i Vatrogasnu zajednicu Općine Bizovac, Crveni križ te HGSS Stanicu Osijek.

Inače, vježba je obuhvatila gašenje požara, osiguranje prostora, potragu za ozlijeđenima i njihovo zbrinjavanje, potragu za opasnom tvari pod vodom, smještanje na lokaciji mjesta nesreće i brojne druge aktivnosti potrebne u takvim situacijama.

Okupljene su službe upozorile mještane Bizovca da ne stvaraju paniku nakon što se oglase sirene za opasnost, kada je i počela opsežna vježba

 

      

Sa Portala:Osijek-Online, DUZS

Važni brojevi
  • 192Policija
  • 193Vatrogasci
  • 194Hitna pomoć
  • 112Civilna zaštita
Vremenska prognoza
13/05/2021, 07:49
 

Mogući pljuskovi
13°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 90%
Brzina vjetra: 3 m/s JZ
Izlazak sunca: 05:17
Zalazak sunca: 20:07
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Servis i prodaja PP aparata

blank
Skip to content