MEĐUNARODNA VJEŽBA

Prema izdanoj zapovijedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika o sudjelovanju na međunarodnoj vježbi zaštite i spašavanja u mjestu Dunajvaroš,

Republika Mađarska,pod nazivom “PROFOUND EXERCISE, FULL SCALE FIELD EXERCISE WITH MULTIPLE LOCATIONS, SIMULATING PARALLEL FLOODING ON DANUBE AND TISA RIVERS” Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka se odazvala sa dva vozila, dvije prikolice od kojih jedna vuče spasilački čamac, a druga Hytrans pumpu velikih kapaciteta te 9 vatrogasaca.

Na vježbu smo krenuli 31.08.2022. u 9,00 sati, a vratili smo se 03.09.2022. u 14,00 sati.
U vježbama zaštite i spašavanja sudjelovalo je više od 200 pripadnika spasilačkih službi iz više zemalja( SLOVAČKA, RUMUNJSKA, MAĐARSKA, HRVATSKA, SLOVENIJA, BOSNA I HERCEGOVINA TE BUGARSKA ).

Ova vježba prikazala je spremnost svih službi u našoj okolini, upoznavanje sa tehnikama djelovanja, operativnih postupaka te ustrojavanje svih razina na mjestu mogućeg zahtjeva prema aktivaciji EK.

Republika Hrvatska je kao ravnopravna članica obavezna uputiti svoje raspoložive snage zaštite i spašavanja na područja EU i zemlje koje zatraže takav angažman.

Stoga smo, kao pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, ponosni i zahvalni što je baš naša postrojba odabrana za ovakvu zahtjevnu međunarodnu vježbu. Protekla četiri dana bila su zorna te stvarna situacija o preživljavanju, djelovanju te samostalnosti svake postrojbe na terenu.

Važni brojevi
  • 192Policija
  • 193Vatrogasci
  • 194Hitna pomoć
  • 112Civilna zaštita
Vremenska prognoza
Obavještenje o neuspjehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Pratite nas na društvenim mrežama

Servis i prodaja PP aparata

blank
Skip to content