OSJEČKI VATROGASCI ZA LEGU PETRINJCA

Potaknuti nesretnim događajima na Banovini početkom godine, odlučili smo pokrenuti akciju prikupljanja donacija za pomoć Miroslavu Krčeliću iz Petrinje, kolegi vatrogascu koji dijeli nesretnu sudbinu brojnih Petrinjaca – kuća mu je u potresu teško oštećena i nije  primjerena za  stanovanje.

32-godišnji Miroslav Krčelić, već šest godina djelatnik Javne vatrogasne postrojbe Petrinja kao i član DVD-a Petrinja i Stupnik,  uslijed potresa u Banovini ostao je, zajedno sa svojom 55-godišnjom majkom Slavicom i 26-godišnjom sestrom Blankom, bez krova nad glavom. Njegova kuća u Ulici Ljudevita Gaja na kućnom broju 16 teško je stradala – urušile su se grede, srušio se dimnjak, sve je popucalo i natopljeno kišom. Miroslav je ove činjenice postao svjestan tek četiri dana nakon potresa kada je prvi puta obišao vlastiti dom jer je prije toga sve vrijeme bio zaposlen  pomažući svojim sugrađanima, a prvih je noći  tek po nekoliko sati odmorio u postrojbi. Prijatelji iz postrojbe organizirali su se i nabavili montažnu kućicu za Miroslava i Blanku,  a od jednog donatora majka je dobila protupotresni kontejner od 16 četvornih metara.

U trenucima užasa koji je potresao našu cijelu domovinu, Miroslav je bio okrenut zajednici i pomoći sugrađanima, čime je nas, kolege iz Osijeka, potaknuo da uzvratimo onako istom mjerom – dobrotom i prijateljskom rukom u nevolji.

Inicijator akcije OSJEČKI VATROGASCI ZA LEGU PETRINJCA  je Javna vatrogasna postrojba grada Osijeka (I. G. Kovačića 2, Osijek), a akciju provodimo  u suradnji s humanitarnom udrugom „Od mene za tebe“.

 

Sredstva za pomoć kolegi Krčeliću planiramo prikupljati deset dana

 (od 12. veljače do 22. veljače 2021.) i to na tri načina:

  1. Kroz donaciju građana za majice i kape s prepoznatljivim znakom akcije (štand u TC Portanova, po rasporedu 12.2., petak 16-20; 13.2., subota 9-13 i 16-20 i 14.2., nedjelja 9-13 i 16-20 sati)
  2. Aukciju prikupljenih predmeta (putem društvenih mreža)
  3. Izravnom uplatom novčanih sredstava na račun za posebne namjene humanitarne udruge „Od mene za tebe“s naznakom „Osječki vatrogasci za legu Petrinjca“ IBAN: HR7323600001502868071

Ovim putem molimo vas da popratite ovu akciju i pomognete da glas o njoj stigne do što više naših sugrađana kako bismo svi zajedno pomogli Miroslavu Krčeliću i njegovoj obitelji. Za sva pitanja  kontaktirajte nas putem e – maila humanitarna@vatrogasci-osijek.hr  ili telefonom na brojeve 099 381 05 63 ili 095 905 97 51

Koordinatori akcije
Robert Mužar
Šime Ćuzela-Papata

Partneri akcije:
Claritas d.o.o.
Humanitarna udruga Od mene za tebe

Objave na portalima:
Glas Slavonije
Osijek danas
Sib.hr
Večernji.hr
Radio Osijek
Cronika.hr
Osijek031

Važni brojevi
  • 192Policija
  • 193Vatrogasci
  • 194Hitna pomoć
  • 112Civilna zaštita
Vremenska prognoza
,
 


Pritisak:
Vlažnost: %
Vjetar:
Izlazak sunca:
Zalazak sunca:
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Servis i prodaja PP aparata

blank
Skip to content