POSJET ŽUPANA OBŽ IVANA ANUŠIČA

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić posjetio je danas (23. svibnja 2023. godine) Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Osijeka te tom prigodom uručio opremu za potrebe ove postrojbe.

– Iz fonda Osječko-baranjske županije uručena nam je i zaštitna oprema, a iako Županija nije osnivač godinama sustavno brine za vatrogasce s područja Osijeka, kao i cijele Županije. Imamo četiri javne postrojbe i svima pomažemo u zanavljanju opreme kako bi bili spremni za sve intervencije koje imaju – rekao je Zoran Pakšec, zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.

JVP Osijek je najveća vatrogasna postrojba na području županije i Osječko-baranjska županija svake godine izdvaja sredstva za kupovinu opreme. Ove smo godine izdvojili 15.000 eura za zaštitna odjela za djelatnike postrojbe. Ono što me veseli je da se postrojba pomlađuje. Posao vatrogasca je poziv i pohvalno je što se mladi uključuju u vatrogasnu zajednicu. Njihov posao dolazi do izražaja kada se dogode velike ugroze, požari, poplave, prometne nesreće i druge katastrofe i zato je važno da imaju kvalitetnu opremu za intervencije u svim ugrozama koje se nađu ispred njih – kazao je župan Ivan Anušić.

Zapovjednik JVP Osijek Goran Ivković istakao je da se novom opremom podiže razinu sigurnosti koja je najbitnija kada vatrogasci obavljaju svoj posao. – U postrojbu nam je stigla druga generacija državne vatrogasne škole i danas nam je prosjek novih mladih djelatnika oko 20%, što je dobro. Mi stariji imamo kome prenositi znanje i iskustvo, a nas mladi kolege nadahnjuju svojom energijom. Uz kvalitetnu opremu puno smo spremniji za buduće intervencije – zaključio je zapovjednik Goran Ivković.

Važni brojevi
  • 192Policija
  • 193Vatrogasci
  • 194Hitna pomoć
  • 112Civilna zaštita
Vremenska prognoza
,
 


Pritisak:
Vlažnost: %
Vjetar:
Izlazak sunca:
Zalazak sunca:
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Servis i prodaja PP aparata

blank
Skip to content