Požar boce sa Acetilenom

Š.PETEFIJA 39 – VARDARAC

Operativno dežurstvo JVP Grada Osijeka u 10,21h primilo dojavu da gori boca sa Acetilenom ,na intervenciju upućeno 1 vatrogasno vozilo i 6 vatrogasaca.

Dolaskom na mjesto intervencije zatekli bocu Acetilena za industrijsku uporabu na metalnim kolicima u uspravnom položaju zajedno sa bocom Kisika.

Na dijelu konstrukcije manometra plin acetilen istjecao na spoju crijeva za plin i konstrukcije manometra na vrhu boce te gorio.

Plamen je zagrijavao bocu plina, a također i bocu s Kisikom ( Acetilen – otopljeni, vrlo zapaljiv i eksplozivan plin sa granicama eksplozivnosti od 2,3-88 % u zatvorenom prostoru, kritična temperatura 35,2 stupnja celzija.)

Iz zaklona pristupili hlađenju kolica sa bocama pazeći da ne ugasimo plamen zbog opasnosti od nakupljanja plina u prostoru.

Nakon toga izvukli kolica s bocama na otvoreno ne prekidajući hlađenje, zatvorili bocu plina te bocu Kisika na ventilima. Bocu sa Acetilenom potopili u korito prethodno napunjeno hladnom vodom, a bocu s Kisikom odvukli 30 m u dvorište.

Vlasniku savjetovali da drži bocu uronjenu u hladnu vodu barem 5 sati.

Na intervenciji sudjelovalo i DVD Bilje sa navalnim vozilom i 5 vatrogasaca.

Važni brojevi
  • 192Policija
  • 193Vatrogasci
  • 194Hitna pomoć
  • 112Civilna zaštita
Vremenska prognoza
30/11/2021, 09:09
 

Sunčano
0°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vjetra: 1 m/s ZSZ
Izlazak sunca: 07:04
Zalazak sunca: 16:04
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Servis i prodaja PP aparata

blank
Skip to content