Požar kotlovnice

DEKANJ PETI 10 – BILJE

Operativno dežurstvo JVP Grada Osijeka u 11,06h primilo dojavu da gori kotlovnica ,na intervenciju upućena 2 vatrogasna vozila i 9 vatrogasaca.

Po dolasku na mjesto intervencije zatekli požar piljevine u skladištu koje je dio cjelovitog postrojenja za sušenje drvene građe.

Objekt sušionice drveta dimenzija 10 X 10 m izgrađen djelomično od opeke prekrivene demit fasadom, a u drugom dijelu od pocinčanog lima.

Prostorija u kojoj je gorjela piljevina dimenzija 3,5 X 3 m bez krova visine oko 4 m , a iznad cijelog postrojenja nalazi se krov od pocinčanog lima na čeličnim nosačima na visini od oko 6 m.

Do našeg dolaska djelatnici tvrtke pokušali ugasiti nastali požar sa 3 S6 aparata za početno gašenje požara.

Prije našeg dolaska na mjesto događaja isključena struja, a također nije bilo niti plina kao niti eksplozivno opasnih posuda.

Pristupili smo gašenju požara sa mlazom srednjetlačne raspršene vode, a nakon gašenja piljevine ohladili smo ugrijane zidove opožarene prostorije.

Pregledali smo cijeli objekt, a nakon potpunog gašenja prepustili požarište DVD-u Bilje,
vlasniku smo savjetovali da ne pokreće postrojenje dok se ne utvrde točni razlozi zapaljenja piljevine kao i ispravnost cijelog postrojenja.

Vlasnika smo, također savjetovali da ugradi vatrodojavni sustav u sve prostorije tvrtke, jer se radi o visoko rizičnoj djelatnosti, a tvrtka nema 24 satni nadzor nad objektima i prostorom.

Važni brojevi
  • 192Policija
  • 193Vatrogasci
  • 194Hitna pomoć
  • 112Civilna zaštita
Vremenska prognoza
12/05/2021, 22:57
 

Uglavnom oblačno
15°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 91%
Brzina vjetra: 1 m/s J
Izlazak sunca: 05:18
Zalazak sunca: 20:06
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Servis i prodaja PP aparata

blank
Skip to content