SAMO ZA VATROGASCE

Poštovani,

Ovim putem želimo pozvati sve vatrogasce, pripadnike vatrogasnih službi, članove dobrovoljnih vatrogasnih društava i članove udruga, sve timove i sve djelatnike u vatrogasnim organizacijama da pogledaju projekciju novog filmskog spektakla „Notre-Dame u plamenu” po specijalnoj cijeni.

Više od 400 vatrogasaca odazvalo se pozivu kada je u travnju 2019. izbio požar u jednom od najpoznatijih svjetskih spomenika kulture, katedrali Notre Dame u Parizu. Potpukovnik pariških vatrogasaca, a ujedno i njihov glasnogovornik, tada je izjavio: “Jednostavno je bilo nezamislivo da će jedan pariški vatrogasac jednog dana intervenirati da spasi Notre Dame!” Ova rečenica mnogima je ostala u pamćenju, jer tog kobnog dana nije intervenirao jedan vatrogasac, već barem 400 članova, ne brojeći sve ostale volonterske i državne službe. Isto tako, vatrogasni kapelan na mjestu događaja, u svom obraćanju novinaru rekao je: “Umjetnička djela se mogu reproducirati, dok ljudski život ne može.” No, vatrogasci su riskirali vlastite živote kako bi spasili ne samo živote osoba u blizini, već i umjetnine i relikvije koje se čuvaju u Notre Dame-u u svojevrsnom povjerenju za svijet. Snaga pariških vatrogasaca može nas podsjetiti, kao i sama katedrala, na veličanstvenost ljudskog truda. Najveličanstvenije građevine mogu biti krhke, ali hrabrost, dobrota i vjera koju su pokazali vatrogasci nesalomljivi su i čvrsti.

U znak zahvale i podrške vatrogascima, omogućili smo najpovoljnije cijene ulaznica za navedeni film koji je i snimljen kako bi se pokazali uvjeti s kojima se vatrogasci nose dok riskiraju svoje živote kako bi spasili tuđe. Neovisno o tome je li riječ o požaru spomenika kulture ili požaru na bilo kojoj drugoj lokaciji, vatrogasci uvijek imaju isti zadatak.

Specijalna brošura:NOTRE DAME_BROS_CINESTAR

 

Važni brojevi
  • 192Policija
  • 193Vatrogasci
  • 194Hitna pomoć
  • 112Civilna zaštita
Vremenska prognoza
24/05/2022, 13:52
 

Sunčano
27°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 43%
Brzina vjetra: 0 m/s IJI
Izlazak sunca: 05:06
Zalazak sunca: 20:19
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Servis i prodaja PP aparata

blank
Skip to content