VJEŽBA “SIGURNOST 22.”

Scenarij vježbe:
Uragansko nevrijeme poharalo je dio naseljenog i dio nenaseljenog područja te je uslijed velike količine padalina u kratkom vremenu oštećena brana i vrata na ispustu vode iz jezera. Voda jezera izlijeva se nekontrolirano i prijeti potapanjem naselja Borovik.
Zbog jakog vjetra srušena su stabla na prometnice, onemogućen je pristup brani. Vatrogasci uklanjaju stabla motornim lančanim pilama i raščišćavaju prometnice.
Oštećena je brana i vrata na ispustu vode iz jezera. Voda jezera izlijeva se nekontrolirano i prijeti potapanjem naselja Borovik, postavljaju se boks barijere za obranu od poplava pune se vodom pomoću motornih pumpi za vodu.
Vrši se crpljenje vode iz ugroženog dijela.
Uočeno više osoba kako plutaju na jezeru držeći se za prevrnuto plovilo. Vrši se spašavanje osoba iz vode i transport do kopna spašavanje i transport izvršili ronioci JVP Osijek i DPA Mursa.
Od spašenih osoba saznaje se da se na lokaciji nalazi i potopljeno vozilo koje je palo u jezero zbog orkanskog vjetara i srušenih stabala.
Na površini jezera pojavila se masna mrlja i širi se uz obalu jezera,vatrogasci postavljaju plutajuće brane i zaustavljaju širenje.
Sudjeluje tim za radio-komunikacije sa opremom i vozilima. Koordinira rad postrojbi na terenu uporabom komunikacijskog sustava VZOBŽ i vlastitih dronova (određivanje zapovjedne skupine za IVOC, internetska veza (zapovjedno vozilo) / redundancija za nesmetani rad zapovjedništva i streema za DVOC193, dronovi glavni/pomoćni, komunikacija sa DVOC-om, rezervni sustav napajanja za potrebe vježbe.

Video vježbe: “Sigurnost 22.”

SNAGE KOJE SU SUDJELOVALE NA VJEŽBI:
JVP Osijek
JVP Našice
JVP Beli Manastir
JVP Vukovar
DVD Đakovo
VZ Đakovština (Drenje, Gašinci, Gorjani, Josipovac Punitovački, Kučanci, Levanjska Varoš, Mandičevac, Paljevine, Potnjani, Pridvorje, Satnica Đakovačka, Slatnik, Trnava)
Ronilački klub Mursa Osijek
DVD Breznica Našička
DVD Valpovo
DVD Belišće
DVD Gornji Grad Osijek
DVD Donji Miholjac
HMP
Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije
Hrvatska gorska služba spašavanja, Stanica Osijek
Vatrogasna zajednica Požeško-slavonska županije
Vatrogasna zajednica Vukovarsko-srijemska
Tim za radio-komunikacijsku i tehničku podršku (HVZ)
Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinska županije
Policija

Važni brojevi
  • 192Policija
  • 193Vatrogasci
  • 194Hitna pomoć
  • 112Civilna zaštita
Vremenska prognoza
06/07/2022, 03:08
 

Bez padalina
18°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vjetra: 1 m/s Z
Izlazak sunca: 05:03
Zalazak sunca: 20:36
 

Pratite nas na društvenim mrežama

Servis i prodaja PP aparata

Skip to content